Kjerringråd mot sopp i underlivet

Gode råd for ved soppinfeksjon i underlivet

En sopp infeksjon i underlivet er plagsomt og kan være helsefarlig. Derfor er det viktig å få behandlet en slik infeksjon raskt og effektivt. Noe av det viktigste er å prøve å hindre at man får sopp. Et av de viktigste kjerringråd mot sopp i underlivet er å sikre en sunn bakterieflora i underlivet. Dette er spesielt viktig ved en antibiotika kur eller ved bruk av andre medikamenter. Et godt kjerringråd er da å smøre et tynt lag yoghurt naturell i området. Dette hjelper bakteriefloraen. Videre bør man tenke over hva slags truser man bruker og kutte ned på truseinnlegg.

For de som sliter med gjentagende soppinfeksjoner så er det viktig å bruke glidekrem ved samleie. Dette selv om man ikke føler et konkret behov for dette. Grunnen er området lett kan bli overfølsom og reagere negativt ved for mye berøring. Et annet viktig kjerringråd mot sopp i underlivet er å sørge for at området får mye luft. Lufttørking er mye sunnere for huden enn å bruke håndkle.

Ved utbrudd

Når det først er et utbrudd, så er det flere behandlingsmåter. Kjerringråd mot sopp i underlivet inkluderer å vaske området med yoghurt, biola eller lignende. Så bør man la det lufttørke. For det er svært viktig at huden får ro ved en soppinfeksjon. Mange vasker seg ekstra ofte og ikke minst bruker mye såpe ved en slik infeksjon. Dette vil ofte forverre problemet. Grunnen er at for mye såpe, selv en mild såpe, vil vaske bort den sunne bakteriefloraen og forverre problemet. Å dusje eller bade kan i noen tilfeller lindre symptomer, men det er viktig å ikke bruke såpe og begrense vask.

Ved utbrudd

Et annet godt kjerringråd mot sopp i underlivet er å sikre at man bruker rette truser. Stringtruser og lignende er kanskje sexy, men de kan skade huden og gi soppen bedre tak. Ved et utbrudd, men gjerne også før man får et utbrudd, så bør man velge bomullstruser som kan vaskes på 60 grader. Myke bomullstruser har vist seg å ha en god effekt.

Helse- og omsorgsdepartementet informasjon

Oppsøk lege

Oppsøk lege
Vakker ung lege stående med hendene foldet og assistent leger i bakgrunnen

Selv om det er mange kjerringråd mot sopp i underlivet så vil det innimellom være infeksjoner som er såpas sterke at man trenger mer hjelp. Da finnes det en rekke legemidler, både uten og med resept. Uten resept får man flere forskjellige vagitorier. Dette er små piller man fører opp i skjeden og som oppløser seg der. Disse hjelper å sikre en sunn bakterieflora. Hvis dette ikke hjelper så må man kontakte lege, som da vil kunne skrive ut sterkere legemidler og ta flere prøver for å finne årsaken.